Kunstnere

Her viser vi en oversikt over de kunstnere vi samarbeider med. Alle kunstnere er sortert med etternavn i alfabetisk rekkefølge fra A til Å.A til G

Eser Afacan - født 8 august i 1953,
i Tarsus, Tyrkia.

Eser viste stor interesse for tegning fra barndommen av, og ble oppmuntret av sin far som var skulptør. Han kom til Norge i 1978, og i 1986 ble Afacan norsk statsborger. Han var i en periode elev av Odd Nerdrum og arbeidet også nært med Walter Aas på slutten av 1980-tallet. Afacan arbeider i dag mest med maleri, kulltegninger og grafikk. Han tilhører norges lille gruppe med såkalte klassiske eller realistiske malere, bedre kjent som Nerdrum-skolen. Afacan omtales som et av de mest spennende navn i moderne norsk kunsthistorie, selv om han opprinnelig er fra Tyrkia. Ved enkelte utstillinger har det vært ventelister for å få kjøpt hans arbeider. Hans verk finnes i en rekke private samlinger i inn- og utland. I en konkurranse utlyst av New York-tidsskriftet Manhatten Arts, ble hans "Sisters of the wind" kåret til vinner blant bilder av 170 kunstnere fra 12 nasjoner. Afacan flyttet til Canada i 2003, og befinner seg der den dag i dag.


Stig Andresen - født 1951 i Trondheim, bosatt i Romerike
Fakta: Oslo Yrkesskole 1970 - 1973. Statens Håndverk- og Kunstindustriskole, Oslo 1974 - 1977. Debuterte i 1986 med sin første kunstutstilling. Innkjøpt av bl.a.: Norsk Kulturråd, Rogaland og Sør-Trøndelag Fylke, Trondheim Kommune, Nord-Norsk Kunstmuseum. Utstillinger; bl.a.: Statens Høstutstilling, Vestlandsutstillingen, Kongresshallen i Augsburg, pluss en rekke steder i Sør-Norge. Også Crossing Sea i Abredeen, Skottland.


Dagfinn Bakke ( Bildekunstner ) -
født 16.08.33 i Lødingen

Kunstneren er utdannet ved ABC-skolen for tegning (1949-1952). Han er tegner, maler og grafiker, kjent for illustrasjonene til Arthur Arntzen sine bøker. Hans akvareller med nordlysmotiv er svært populære. Har eget galleri, Dagfinn Bakke`s Galleri, som befinner seg i Svolvær. Bakke har bl.a. blitt innkjøpt av Statoil, Universitetet i Tromsø, Norsk Hydro, Troms fylkeskommune, Nasjonalgalleriet, Riksgalleriet og Stockholm kommune. Hjemmeside: http://www.dagfinnbakke.no


Åke Berg - bosatt i Tjølling ved Larvik
Utdannelsen innen kunsten har han fått ved Statens Håndverk- og Kunstindustriskole, samt Statens Kunstakademi. Hans verk er kjøpt av en rekke kommuner rundt om i landet, og større bedrifter og institusjoner. Han har hatt separatutstillinger i Sør-Norge siden 1984. Han vant over London og Litauen i 1994. Og han har hatt flere kollektivutstillinger i inn og utland siden 1982. Berg har også hatt flere store utsmykkingsoppdrag.


Håkon Bleken - født 9. Januar i 1929, bosatt i Trondheim
Han er utdannet ved Statens Kunstakademi fra 1949 til 1953, under Professor Jean Heiberg, og i 1950 gikk han i klassen ved Statens Håndverks- og Kunstindistriskole under Chrix Dah. Fra 1960 til 1972 var han førsteamanuensis ved Instituttet for form og farge på NTH. Som en av Norges fremste samtidskunstnere har han siden debuten i 1951 hatt en lang rekke separatutstillinger i landets viktigste gallerier, som bl.a. Nasjonalgalleriet og Henie-Onstad Kunstsenter. Bleken har også gjort seg bemerket som illustratør til flere litterære verker, av bl.a. Hamsun, Ibsen og Karen Blixen. Han har også flere betydelige utsmykkningsoppgaver bak seg, noen av dem i St. Olavs kirke og Olavshallen i Oslo. Bleken har portrettert flere kjente norske ansikter, som Kong Olav og Wenche Foss. Og i 1999 ble han utnevnt til St. Olavs orden, som ridder av 1. klasse.


Hans Normann Dahl - født i 1937 i Lørenskog, bosatt i Oslo
Han er utdannet ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole i perioden 1952-57 og ved Kunstakademiet i Warszawa 1965-66. I tillegg til sin tidligere karriere som politisk tegner i Dagbladet og utallige illustrasjonsoppdrag, har Dahl hatt utstillinger i de fleste av våre betydeligste gallerier, og han har deltatt på et utall kollektive utstillinger i inn- og utland. Han er innkjøpt av de fleste større, faste samlinger, bl.a. Nasjonalgalleriet og Riksgalleriet, og er representert i en rekke utenlandske museer og gallerier. Etter 25 år som lærer på Statens Håndverks- og Kunstindustriskole, var han i 1995 med på å starte Olav Mosebekks Tegneskole, der han underviser i dag.


Thor Erdahl ( Bildekunstner ) -
født 22.05.1951, Kabelvåg

Erdahl maler mest bilder fra Lofoten, med naturen og fjellene der som sin inspirasjon.


Jøran Flo ble født i Oslo i 1962
Vokste opp dels i Oslo, dels i Flo-familiens hjembygd Stryn i Nordfjord som med sin storslagne natur preger mange av hans arbeider. Han er utdannet ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole (1981-82) og ved Statens Kunstakademi (1982-89), hvor han studerte grafikk under Guttorm Guttormsgaard og skulptur under Boge Berg og Steinar Kristensen. Siden debuten i 1982 har Jøran Flo hatt et utall separatutstillinger med grafikk og skulptur over hele landet, bl.a. i Galleri BI-Z i Kristiansand, Galleri Unique på Eidsvoll og Galleir Amare i Stavanger. Av kollektive utstillinger kan vi nevne mønstringer i Tegnerforbundet, Seljord Kunstforening, og Galleri 1814 på Eidsvoll. Flo sine arbeider er innkjøpt av bl.a. Nord-Trøndelag fylkesgalleri, Norsk Hydro og Telemark fylkesgalleri. I tillegg til 60 separatutstillinger har han bidratt med arbeider ved de viktigste fellesmønstringene i norsk kunst de senere år. Jøran Flos verk skildrer kampen mellom kultur og natur. Gjennom et sensuelt formspråk aner man linjer bakover til den unge Vigeland. I tegningene og de grafiske arbeidene fornemmes en enkel høystemthet, hvor den nakne menneskekroppen står alene.


Gro Fraas - født i Larvik i 1944,
bosatt i Oslo

Utdannelse: Statens Håndverk-og Kunstindustriskole 1965 - 1968, samt hospitant samme sted 1973 - 1978. Innkjøpt av bl.a.: Nasjonalgalleriet, Norsk Kulturråd, Oslo Kommunes kunstsamlinger, samt flere private og offentlige samlinger. Utstillinger; bl.a.: Statens Høstutstilling 17 ganger og en lang rekke separat-/kollektive utstillinger i inn- og utland. Kunsteren er en av få norske kunstnere som fører over akvarellteknikkens uttrykksform til lotografi. Studier innen denne teknikken og mange års arbeid gir hennes lett abstrakte landskapsmotiver en varm og sterk koloritt.


Lou G. er født i Valencia i Venezuela
Hun er utdannet innen film og bildekunst ved skoler i hjemlandet og i New York og Paris. Hun er i dag bosatt i den franske hovedstaden, og driver en utstrakt utstillingsvirksomhet der. I tillegg har hun deltatt på en rekke gruppeutstillinger i New York, Paris og Tyskland. Vi vet ikke så mye om henne da Lou G. er mer hemmelighetsfull enn hennes kollegaer. Hun er også mere populær i utlandet, har ikke helt kommet inn i samme "klasse" som Dali, Rembrandt og Afacan, men vi kan vente store ting fra henne i fremtiden.


Håkon Gullvåg - født i Trondheim 1959
Der bor han den dag i dag å arbeider med sin kunst. Kunstakademiet Trondheim 1977-81, og kunstakademiet i London fra 1983 til 1984. Han er kjent for sine meget omtalte portretter av H. M. Kong Harald og H. M. Dronning Sonja, Ellen Horn,og andre. I samarbeid med Amnesty International, presenterer kunstneren "Balladen om fengselet i Reading by", en billedserie over Oscar Wildes tekst.


Kurt Edvin Blix Hansen
( Bildekunstner ) - født 04.07.1952

Hansen sitter i Kunstnerisk Råd i Bodø. Designet albumet til Terje Nilsen. Organisasjon(er) forbundet med Kurt Edvin Blix Hansen : - Kunstnernes informasjonskontor (KIK), - Landsforeningen Norske Malere (LNM), - Norske Billedkunstnere (NBK), - Norske Grafikere


Eva Harr ble født i 1951 i Harstad
Hun bosatte seg i Oslo etter endt utdannelse. Utdannelse: SHKS: 1973-77 ved Bok- og radèrklassen. I 1977-81 gikk hun ved Statens Kunstakademi, under grafikk og maleri. Hun har bl.a. deltatt på Statens Høstutstilling, Østlandsutstillingen, Vårutstillingen, vært med på kollektivutstillinger i Hamburg, Moskva, Stockholm, Oslo og andre. Hun har hatt en rekke separatutstillinger rundt i Norge. Hennes malerier er innkjøpt av bl.a. Nasjonalgalleriet, Riksgalleriet, Norsk Kulturråd, Nord-Norsk Kunstmuseum, Bodø -, Harstad -, Narvik Kommune, Troms Fylkeskommune og andre store institusjoner. Hun har også hatt utsmykkingsoppdrag på Hurtigruteskipet MS Richard With, Risenga Bo- og Eldresenter i Asker, og har også vært programleder i NRK om akvarellmaling.


Jan Harr - født 1945 i Harstad,
bosatt i Oslo

Utdannelse: - SHKS 1964/Keramikklinjen. Studieopphold og stipend på Hadeland Glassverk 1967 Diplomeksamen på keramikklinjen SHKS 1968. Statens Kunstakademi, Malerlinjen 1970. Innkjøpt av bl.a. Nasjonalgalleriet, Riksgalleriet, Norsk Kulturråd, Statens Konstråd i Sverige, Karlstad Komun i Sverige, samt mange faste gallerier i Norge. Han har hatt utsmykkingsoppdrag på bl.a. skipet "KNM


Karl Erik Harr - født i 1940
Kvæfjord - Harstad

Karl Erik Harr er tegner, forfatter og maler. Utdannelsen fikk han ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole og Statens Kunstakademi under Per Palle Storm. Debut: Statens Kunstutstilling 1967. Han har hatt en mengde separat- og kollektive utstillinger. Han debuterte som forfatter i 1973 med Ytterst i verden. Harr planlegger å åpne Galleri Harr i Harstad i et gammelt posthus, men etter all sannsynlighet blir ikke galleriet å stå klart før i 2006.  H til M

Patrick Huse ble født i Oslo i 1948
Etter debututstillingen i Oslo i 1976 er det blitt en lang rekke separatutstillinger i gallerier som Kunstnerforbundet, Galleri Christian Damm i København, Trondhjems Kunstforening og Bergen Kunstmuseum. I 2000 ble det holdt en stor mønstring av hans arbeider i The Reykjavik Art Museum. På Stenersenmuseet i 2001 var det en større utstilling med hans tegninger og malerier. Huse har deltatt på en rekke kollektive utstillinger, bl.a. Høstutstillingen (første gang 1970). Patrick Huse er representert i et utall private og offentlige samlinger, som Nasjonalgalleriet, Norsk Kulturråd, Riksgalleriet og Oslo Kommunes Kunstsamling.


Kåre Espolin Johnson - født 1907 i Surnadal
I alle år har øynene til Kåre Espolin Johnson vært en kilde til bekymring og plage. I 1972 åpenbarer en ny verden seg for ham: Det "gode" øyet blir operert og han blir tilnærmet normalsynt. Han døde 16.august 1994 i sitt hjem på Ljan. Debuterte på Statens Høstutstilling i 1932, der han har deltatt mer enn 30 ganger. I 1973 var han med som spesielt invitert. Var tilknyttet Arbeidermagasinet i fra 1932 - 1952 og laget mer enn fem hundre karakteristiske illustrasjoner og forsider. Illustrerte Johan Bojers "Den siste Viking" i 1972, med 71 små og store illustrasjoner. For uten Galleri Espolin, er Kåre Espolin Johnson representert i Nationalgalleriet med 39 originaler.


Else Maj Johannsson -
født i Sverige i 1935

Men etter 6 år i Paris flyttet hun i 1986 til øya Moskenes i Nord-Norge. Hun hadde sin første separatutstilling i Galleri St. Nikolaus i Stockholm, og har siden da hatt en rekke utstillinger, både i Sverige og i Norge, samt Paris og andre steder. Listen over kollektivutstillinger er også veldig omfattende. Johannsson har mottat den svenske stats Arbeidsstipend og "Statens Kunstnarbidrag".


Øivind S. Jorfald - født 1950 i Asker
Utdannelse: Statens Håndverk-og Kunstindustriskole ved bok- og illustratørlinjen, og hospitant i litografi på samme skole. Han er innkjøpt av bl.a. Asker og Bærum kommuner, Asker og Sarpsborg kunstforeninger, og en lang rekke bedriftskunstforeninger. Øivind har deltatt på bl.a. Østlandsutstillingen 1986, '87, '88, Unge norske kunstnere 1992, og UKS Vårutstilling. Han har hatt flere separatutstillinger rundt i sør-norge, utsmykningsoppdrag, og i 1990 fikk han Amanda-prisen for tegnefilmen "Steinen".


Lars Erik Karlsen
Karl maler mest bilder fra Lofoten, og er berømt i inn og utland for sine vakre naturbilder fra et av norges vakreste og mest besøkte feriesteder. Hjemmesiden på internett er: www.larserik.no


Viggo Karlsen - født 1956 i Harstad, oppvokst i Gryllefjord
Viggo Karlsen er utdannet som faglærer i forming med hovedvekt på tre, videreutdanning i tegning, form og farge med Mjær Ungdomsskole som arbeidssted. Han var i lære hos Bjørn H. Christiansen fra 1992-1994, Viggo Karlsen debuterte på Nordkapp-festivalen i 1981. Han har vært representert på i østlandsutstillingen, Folloutstillingen, og Romeriksutstillingen flere ganger, og har deltatt på større og mindre kollektivutstillinger de siste 20 årene. Viggo Karlsen hadde sin første separatutstilling i 1992. Karlsen har gjennomgått et realistisk og figurativt formspråk og bruker både grafikk og oljemaling som uttrykksform, med motiver som varierer fra landskaper til mennesker.


Wenche Kildahl - født 29.12.56 på Gibostad, Senja
Wenche er opprinnelig fra Gibostad i Nord Senja.Kunstneren har hatt utstillinger både i Norge og Spania. Bildene henger på vegger rundt i hele verden. Noen av salgene har vært så spesiell at de har vært referert i aviser og media. Mye av kunsten er inspirert av den nordnorske naturen. Kunstneren prøver å fange det spesielle øyeblikket, og visualiserer det ettertiden. Det er dette som gjør kunstnerens arbeid så populær både i inn- og utland. Etter endt utdanning i 1979, har hun bodd i Tromsø. I 1992 hadde hun sin debut-utstilling på hjemstedet, Gibostad på Senja. Dette ble nevnt i media, og denne utstillingen ble godt besøkt og mange kunstbilder ble solgt.


Harald Kolderup - født i 1958 i Caracas, Venezuela
Idag er han bosatt i Bærum der han arbeider som maler og grafiker. Utdannelse: Elev av Terje Moe 1978, og Odd Nerdrum 1980. Hospitant ved SHKS under Oddmund Raudberget i modellering 1982-83, og hos Eilif Mikkelsen 1983-84. Han har til nå meget få sparatutstillinger, men har deltatt på en lang rekke kollektivutstillinger, først og fremt i Oslo.


Eva Langaas ble født i Oslo i 1940
Hun er opprinnelig utdannet tekstilkunstner, og debuterte med tekstilarbeider ved Høstutstillingen i 1972. Sin første separatutstilling hadde hun i Stockholm i 1976. Fra 1980-tallet har hun først og fremst arbeidet som maler og ikke minst grafiker, men samarbeider også med et verksted i New Dehli som håndknytter tepper etter hennes design. Hun har hatt nærmere 20 separatutstillinger i inn- og utland de siste 25 årene, bl.a. Galleri OBK, Galleri Galtung og Galleri Nordstrand i Oslo, i Ålesund, Haugesund, Drøbak, Kristiansund og i Galleri Metropolis i Genève. Av de mer enn 50 kollektivutstillingene hun har deltatt i, kan vi av internasjonale utstillinger nevne Galleri Oro del Tempo i Roma, Rocca Pia og Fredsutstillingen i Assisi i Italia, Art Expo i New York, Galleri Asbæk i København og Galleri Helland i Stockholm. Langaas er dessuten innkjøpt av en rekke kommunale kunstsamlinger og har utført mer enn 15 større utsmykkningsoppdrag for offentlige og private institusjoner i inn- og utland.


Jan Lervik - født i Oslo i 1935,
bosted Oslo

Han er utdannet ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole og ved Statens Kunstakademi. Jan debuterte på Høstutstillingen i 1959, og har siden deltatt 15 ganger. Han har også deltatt på mønstringer som Tegnerforbundets jubileumsutstilling i 1991, og Raulandsutstillingen i 1997, på utstillinger på Galleri F 15 i Moss og på Kunstnernes Hus. Han har også hatt flere separatutstillinger, bl.a. i Galleri Albin Upp og Galleri Nordstrand i Oslo, sistnevnte i februar-mars i år.Lervik har hatt utsmykningsoppdrag for Statens Idrettshøyskole og cruiseskip. Lervik er innkjøpt av flere statlige og kommunale samlinger, bl.a. Riksgalleriet og Bergen Billedgalleri, og kommunene Ski, Grimstad og Sandefjord.


Jens Mathisen, født i 1926, Oslo
Jens Mathisen har sin kunstneriske utdannelse fra Kunst og håndverkskolen, og det berømte Kunstakademiet i Stockholm. Han holdt sin første separatutstilling i 1959 i Norge. Etter fire hovedutstillinger og en rekke små utstillinger i Sverige, flyttet han og hans kone til Norge. Jens Mathisens bilder er glade og fargesprakende og gir en spontan opplevelse. Han formidler stemninger, gjerne melankolske, og ser det som et mål at bildene skal være klare og lette å forstå. Det er ikke noen tvil at hans onkel, maleren Henrik Sørensen, som uttrykte seg livlig i både lyrikk og maleri, har inspirert ham. Mathisen er innkjøpt av bl.a. Norges Bank, Bergen Bank, ABC-bank, Universitet i Oslo, FN-huset i New York, Kulturrådet i Holmsbu, Politihuset i Oslo, Teknisk museum i Stockholm og Wärmlands Museum i Karlstad.


Bjørnar Meisler - Rognan
Bor og arbeider i Saltdal kommune, Nordland. Kombinerer ofte ulike tegneredskaper i arbeidene. Arbeider også med grafikk. Utdanning: - Kunsthøgskolen i Bergen (visuell kommunikasjon) 1998 -2001, - SHKS årstudium i kunstfag, Risør, 1991 -92, - Grunnutdanning for Billedkunstnere og -Kunsthåndverkere, Kabelvåg, 1989 -90.


Hanne Wewer Melby -
født i Danmark i 13.10.1924

Har vært norsk statsborger siden 1957. Hun er i dag bosatt på Spydeberg i Østfold, der hun har sitt eget atelier. Sin kunstneriske utdannelse fikk hun på malerlinjen ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole 1972-76, og ved grafikkverkstedet Atelier Nord i Oslo i perioden 1978-1982. Etter debuten på Galleri Petterson i Tønsberg i 1980 er det blitt en lang rekke separatutstillinger i store deler av landet, i gallerier som Oslo Kunstforening, Galleri Parken og Galleri Profil i Bergen, Galleri Dronning Tyra, Galleri F 15 i Moss og Molde Kunstforening. Wewer Melby har også deltatt på mange kollektive utstillinger, bl.a. på flere mønstringer i regi av Norske Grafikere, på Galleri F 15 og Galleri Brandstrup i Moss, og på den 8. Internasjonale Miniatyrgrafikkutstillingen i Galleri Gamlebyen i Fredrikstad. Hun er innkjøpt av bl.a. Østfold fylke, Oslo Kunstforening, cruiseskipet S/S Norway og Norges Bank. Hun er representert i Portland Art Museum i USA.


Tor-Arne Moen - født på Notodden i Telemark fylke
I 1992 etablerte han seg med atelier i Notodden, og de neste to årene livnæret han seg på illustrasjonsoppdrag, bokomslag, plakater osv. Samtidig med dette arbeidet han med hovedfaget sitt som bestod av omslag til Hamsuns samlede verker. Disse bildene ble på slutten av 94 kjøpt opp av ekteparet Kalstad på Hamarøy som bygde et galleri til samlingen, Tranøy Galleri, som stod ferdig Juni 1995.Gyldendal kjøpte rettighetene til å benytte motivene på Hamsuns samlede verker. Under denne perioden skrev Moen skjønnlitterære noveller som kom ut i 1998 som novellesamlingen "Høst i sommerfuglhagen".


  N til Å

Odd Nerdrum - norsk maler født i 1944
Nerdrums arbeider har i mange år skapt store diskusjoner, og han var en sentral person i det kunstoppgjøret som preget 60-tallet. Nerdrum markerte seg ved ikke å følge den moderne nonfigurative malerkunsten som etter hvert var blitt anerkjent. Kunstnere prøvde stadig å være nyskapende og sjokkere, men kritikerene lot seg ikke lett overraske. Men da Nerdrum tok i bruk den mange hundre år gamle maleteknikken sammen med motiver fra samtiden ble reaksjonene mange. Svært mange av våre mest anerkjente kunsnere er selv en elev av Nerdrum.


Carl Nesjar - født i Larvik i 1920
Omfattende kunststudier i USA, Norge og Frankrike. Carl Nesjar er en av Norges mest kjente kunstnere. Han utrykker seg ved hjelp av malerier, skulpturer, grafikk og helårs fontener. Kunstneren har fra 1934 deltatt i en rekke utstillinger i inn- og utland. Hans is og vannfontener finnes bl.a. I Frankrike, Sør Korea, Vietnam og Amerika. Carl Nesjar har arbeidet med en av kunsthistoriens mektigste personligheter, nemlig P. Picasso gjennom 17 år. Dette førte blant annet til skulpturer og veggdekorasjoner i sandblåst betong i Europa og U.S.A. Fikk John Wanamakers gullmedalje, N. Y. 1927. Chevalier des Arts et des lettres, Frankrike, 1997. Fellow of the Royal Society of British Sculptors, UK 1997. Andre aktiviteter: - Dokumentarfilm, journalistikk, foredrag på norske og utenlandske universiteter, TV- og radioforedrag, undervisning på Statens Kunstakademi, scenedesign, fotografiutstillinger.


Kjell Nupen - født i Kristiansand i 1955
Allerede i en alder av 13 bestemte han seg for å bli maler. Han utdannet seg ved Statens Kunstakademi i Oslo og ved kunstakademiet i Dusseldorf. Han kom til popularitet i ung alder og har i mange år vært en markant skikkelse innen norsk samtidskunst. Han har ikke bare malt, men har også skrevet bøker (eks. "Fra mørke mot lys", "Blå frost", "Viagem sem fim"). Hjemmeside: www.nupen.no


Geir Nymark - født i Bergen i 1956
Har siden 1979 vært bosatt på Voss, der han har egne atelierer for grafikk og skulptur. Geir er utdannet ved Norsk Kunsthåndverkskole på Voss i perioden 1979-81, og studerte treskulptur under Sjur Mørkve i tiden 1981-83. Siden 1985 har han arbeidet på heltid med billedkunst og treskulptur, og han arbeider parallelt med treskulptur, akvarell og grafikk. Geir Nymark har også hatt tilknytning som lærer i formingsfag og estetiske fag ved Norsk Kunsthåndverkskole, Voss husflidskole og Voss videregående skole. Han har deltatt på Hardangerutstillingen og på kollektive utstillinger i Lindås Kunstforening og Voss.


Elling Reitan - født i Trondheim 1949
Reitan var lektor ved universiteter i Trondheim og Oslo. Tilreisende elev av Odd Nerdrum 1982-1987. Undervist i form & farge i videregående skole 15 år. Læretid i grafikk hos Bjørn Sverbo som underviser ved pedagogisk seminar for arkitektstudenter. Separatutstillinger i New York - 1991 Noho Gallery - 1989 Morin - Miller Galleries - 1987 Ariel Gallery. Dette i tillegg til kollektive utstillinger i - Yvkon Art Gallery - Equity Art Services, Philadelphia - Shelby Galleries, San Fransisco - Windsor Gallery, Miami - GFM Gallery, New York - Trondheim Kunstforening - m/flere


Terje Risberg - født i Oslo i 1949

Bosted Nesoddtangen ved Oslo. Han er utdannet ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole i perioden 1971-75 og ved Statens Kunstakademi under Ludvig Eikaas og Arne Malmedal i tiden 1975-80. Siden debuten i Galleri Norske Grafikere i 1985 har han hatt en stort antall separatutstillinger, bl.a. på Hå Gamle Prestegård, Galleri F15 i Moss, Oslo Kunstforening og Stavanger Kunstforening. Av separatutstillinger i utlandet kan vi nevne mønstringer i Berlin, Slovakia og på Island. Risberg har også utallige kollektive utstillinger bak seg, bl.a. Høstutstillingen og utstillinger i Polen, Italia, Tyskland og USA, og nå i år på G9 i Oslo. Risberg er innkjøpt av en lang rekke offentlige og private samlinger, som Nasjonalgalleriet, Riksgalleriet, Norsk Kulturråd, og flere kommunale og fylkeskommunale samlinger i Norge, Sverige og Finland. Hjemmeside på internett er: www.risberg.no


Thorsten Rittun er født i Skien i 1929
Sin kunstneriske utdanning har han fra Statens Kunstakademi under Per Krohg i perioden 1947-1950. Han debuterte på Høstutstillingen i 1949, og hadde sin første separatutstilling i Skien i 1955. Siden er det blitt en mengde separatutstillinger, bl.a. flere ganger i Kunstnerforbundet i Oslo, i Galleri 1814 på Eidsvoll, i Galleri Aktuell Kunst og Galleri Profilen i Bergen, og i 1993 deltok han på Den internasjonale illustrasjonsbiennalen i Bratislava. Rittun har hatt en lang rekke verv, bl.a. som seksjonsformann i Nordisk Kunstforbunds Råd, direksjonsformann i Kunstnernes Hus og styremedlem i Fondet for Dansk-Norsk Samarbeid. Av hans mange utsmykningsoppdrag kan vi nevne Hadeland Turisthotel, Norsk Hydro, Oseberg C i Nordsjøen og Aust-Agder Fylkessykehus. Han har også illustrert flere bøker.


Vebjørn Sand (maler og grafiker)
Elev av Walther Aas og Rolf Schønfeldt, 1983-86. / Statens kunstakademi, Oslo, elev av Guttorm Guttormsgaard, Zdenka Rusova, Ørnulf Opdahl og Stian Grøgaard, 1986-88, 1989-90 / Kunstakademiet i Praha, 1988-89 / The Art Students Leauge, New York, elev av Ron Sherr / Peter Cox, Michael Burban, Frank Porcu, 2000-02 / Private studier, Michael Drake, New York, 2000-01 samt mye mer. Se www.vebjorn-sand.com , www.gallerisand.no for mer informasjon.


Gino Scarpa - født 08.11.1924,
i Venezia, Italia

Scarpa er utdannet arkitekt, men har siden 1946 jobbet som maler, grafiker og billedhogger. Han flyttet fra Venezia i 1970, og bosatte seg i Oslo, der han har befunnet seg siden. Debututstillingen skjedde i 1964, men etter den tid har han hatt en rekke utstillinger, både inn- og utland, samt en mengde utsmykningsoppgaver og prisutnevnelser. Vi kan nevne "Steppeulven" for Den Norske Bokklubben, samt "Den skjeggete brud" og "Jeg var Marco Polo", begge av Tor Åge Bringsværd, som Scarpa har illustrert. Gino Scarpa har vært representert på den prestisjetunge Biennalen i Venezia to ganger.Det er utgitt flere bøker om kunsten hans, og han er innkjøpt av utallige offentlige samlinger, blant andre Nasjonalgalleriet, Riksgalleriet og Museet for Samtidskunst.Av de mange utenlandske innkjøpene kan vi nevnte Museum of Modern Art i New York, Statens Museum for Kunst i København og Galleria Degli Uffici i Firenze, Italia.


Torgeir Schjølberg
Bor og arbeider i Saltstraumen -i et vilt og vakkert landskap under polarsirkelen. Ved verdens sterkeste tidevannsstrøm, mellom høge snøkledde fjell og dype fjorder, skapes akvareller av beste merke. Schjølberg er født i Bodø 1945, og har sin utdannelse fra Statens Håndverks- og kunstindustriskole Oslo, grafisk avdeling, med avsluttende Diplomeksamen med Innstilling til Kongen. Studert grafikk under Chrix Dahl. Studert Akvarell under Professor Arne Isacsson. Mottatt Nordland Fylkes Reisestipend for 1998. 1. premie i lukket konkurranse om kommunevåpen til Lyngdal Kommune. Se hjemmeside for mer info: www.schjolberg.no


Inger Sitter er født i Trondheim i 1919
Vokste delvis opp i Antwerpen i Belgia. Knappe 16 år gammel begynte hun på Statens Kunstakademi i Oslo, og den høsten hun fylte 19, debuterte hun på Høstutstillingen og hadde sin første separatutstilling i Oslo Kunstforening. I perioden 1946-50 studerte hun ved Institut Supérieur des Beaux-Arts i Antwerpen, avbrutt av et studieopphold hos André Lothes i Paris i 1948. Inger Sitter pendlet i en rekke år mellom flere land, først og fremst Frankrike, Spania og Norge, og hun er i dag bosatt i Italia. Hun har en meget omfattende utstillingsvirksomhet bak seg i inn- og utland, og fra de siste årene kan vi nevne store utstillinger i Kunstnerforbundet i Oslo og på Hafnarborg på Island. Sitter har hatt en mengde betydelige utsmykningsoppdrag, som spenner fra utsmykningen av Regjeringsbygget på 1950-tallet til en 32 meter lang frise til Nordlyshallen på Hamar i forbindelse med OL i 1994. Hun er representert i alle våre store offentlige samlinger. I 1998 ble hun utnevnt til ridder 1. klasse av St. Olavs Orden for fortjenestefull innsats for norsk billedkunst.


Ola Strand
Grafisk lære hos Dag Rødsand. Forøvrig selvlært. Naturen og landskapet i Lofoten har gitt næring til Ola Strands bilder siden han først på 60 -tallet. Fjellene er dominerende i Lofoten og dominerende for meg, sier Ola strand selv. Seperatutstillinger: - Svolvær, Rana Kunstforening, Vestvågøy Kunstforening, Fauske, Gravdal i Lofoten, Kunstlag og Fauske Kunstforening. Kollektiv-og gruppeutstillinger: - Svolvær, Mo i Rana, Hadsel, Tromsø, Oslo, Harstad, Ålesund, Kristiansand, Nittedal, Galleri Lundsens, Kunstnere fra Lofoten og Vesterålen, Luleå Kunstforening. Nærøy Kunstforening, Kiwanis Høstutstilling, Sotra.


Kjell Thorjussen -
født i Porsgrunn i 1942

Er utdannet ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole i perioden 1965-68 og ved Statens Kunstakademi fra 1970 til 1976. Siden 1971 har han holdt et utall separatutstillinger over hele landet, bl.a. på Kunstnerforbundet og Kunstnernes Hus i Oslo, samt i Seljord Kunstforening, Galleri Ismene i Trondheim, Galleri Parken i Bergen og Galleri 1814 på Eidsvoll. Han har også deltatt på en lang rekke kollektive utstillinger i inn- og utland siden debuten på Høstutstillingen i 1973. Thorjussen er innkjøpt av flere offentlige samlinger, som Nasjonalgalleriet, Bergen Billedgalleri, Norsk Kulturråd, Oslo Kommunes Kunstsamlinger, Kunst på arbeidsplassen og Kunstakademiet.